Thursday, 5 November 2009

Fagaras decembrie 2008

Plecam spre Fagaras. Dimineata de decembrie, 30 ale lunii impreuna cu Cata Gabor, Georgel, Catrinel si alti doi prieteni plecam spre refugiul vanatoresc de pe Culmea Dragusului.
Sosim la Manastirea Brancoveanu, de aici spre Izvorul Parintelui Arsenie Boca, facem stanga pe marcajul cu bulina rosie si incepem urcusul. Zapada putina, cu atat mai rau cu cat doi tineri muntomani si-au luat schiurile de tura cu ei; speram ca sus e mai multa. Inaintam nu intr-un ritm alert, cei doi duc o lupta acerba cu crengile si molizii care li sa agata de schiuri.
Putin inainte de lasarea serii ajungem la refugiu.

Asfintit in Fagaras
Refugiul vanatoresc de pe Muchia Dragusului

Muchia Zanoaga
Putin ger inainte de lasarea serii

Ceata de pe munte s-a lasat incet incet pana dimineata peste Depresiunea Transilvaniei si astfel ni s-a deschis o priveliste deosebita: Ardealul acoperit la cativa zeci de metri deasupra solului de o ceata neagra cu toate masivele muntoase de la nord de Muntii Fagaras. Dimineata impreuna cu Gabor plec pe Muchia Dragusului spre creasta principala a Muntilor Fagaras; inaintam prin zapada cateva ore, eu mai greu, Gabor mai usor cu rachetele de zapada. Pe la 11 ne oprim, ii asteptam si pe ceilalti.
Cadem de comun acord sa coboram, ca doar peste cateva ore ne astepta noul an.
Soarele a inghetat

A inghetat si catelul
Nu mai coboram???

Panorama peste Ardeal

Intersectie
Intersectie


Trimite aceasta postare prietenilor tai!


Alte articole asemanatoare:0 comentarii: