Thursday, 5 November 2009

Piatra Craiului 2009

Iata-ma decis intr-o dimineata pe la inceput de iulie 2009 sa urc in crai. Aproape nu mai recunosc zona, asa viituri au fost. Pornesc spre Cabana Curmatura, unde ma opresc sa vad personajele noi care se perindau pe acolo in acea zi, apoi spre Varful Ascutit. Timpul frumos, ajung repede, refugiul pustiu. Imediat incep sa apara turistii, fiecare cu intrebarile lui..........cat mai e pana la Curmatura? pe ce traseu cobori mai stiu eu unde, ce faci aici singur? asta imi place.
Asa trece timpul, printre nori soare si o scurta ploaie de vara. Apar incet, dar incet si pe rand, spre seara, membrii unui club montan din Sibiu. Pentru unii doar un scurt popas, in drumul lor spre Refugiul Diana, pentru marea majoritate o casa de o noapte. Baieti, fete, fel de fel de discutii, intrebari si opinii pe diverse teme, altii isi amintesc cu stupoare ca a fulgerat intre ei, cand mancau..........imi pare.

Asfintit la Ascutit
Putin soare

Apus pe Varful Ascutit
Apus

Intamplator sau nu unde am dormit eu erau numai fete, am visat cate ceva si s-a facut dimineata. Sibienii pornesc grabiti spre Diana pe Brana Caprelor, eu mai raman vreo ora sa-mi fac siesta si-i ajung unde se bifurca poteca spre brana in dreapta si Padina Popii in stanga, pe aici si cobor. Ne mai salutam o data si ne despartim. Aici intalnesc cativa alpinisti, voiau sa catere un 4b de vreo 4-5 lungimi, iar ceva mai jos, ca de obicei cu Oko.

In Diana din nou ma intalnesc cu sibienii, de aici plec spre Coltii Chiliilor si apoi Zarnesti.

In doua zile am intalnit pe munte fara sa-i mai socotesc pe aceia de la Curmatura vreo 70 de turisti. Ba chiar si o blonda ucrainianca cu barbatu-sau.

Plaiul Foii vazut din creasta
La inaltime

Panou informativ din Piatra Craiului
De retinut!!!


Trimite aceasta postare prietenilor tai!


Alte articole asemanatoare:0 comentarii: