Friday, 6 November 2009

Vrancea 2009

Pe la jumatatea lui iulie raman iar vineri la Focsani, si-l las pe Paul sa vina singur la Brasov, hotarat ca sambata sa plec pe bicicleta acasa. Numai ca dimineata dupa ce imi suna telefonul mai adorm vreo 2 ore si ma trezesc ca pe la 9 cand ies din Focsani se porneste un vant, da serios vant. Si asa ma vad nevoit sa pedalez vreo 20 de km in aproape 2 ore, asta pana ajung in Bolotesti. De aici vazand ca inaintez greu decid sa fac un circuit prin zona. Pornesc pe drumul ce duce la Jaristea, imediat schimb directia de mers spre dreapta si incet incet incep sa urc spre Magura Odobesti cu gand sa caut Manastirea Tarnita.

Pe meleaguri vrancene cu DHS-ul
Pe meleaguri vrancene cu DHS-ul

Imediat drumul intra in padure si devine un forestier la inceput intr-o stare buna, dar pe masura ce inaintez este rupt tot mai tare de apa, multe santuri, bolovani, cum zic vrancenii "cataroi", balti destul de adanci. Intr-o ora ajung la Manastirea Sfintii Voievozi, de care acum aflasem.

Manastirea Sfintii Voievozi

Continui urcusul si nu mult mai departe de manastire se strica drumul tare, iar de aici continui cand pe bicicleta cand impingand la ea. Peste o ora gasesc Manastirea Tarnita; mi-am atins obiectivul si cobor spre Odobesti, intrecandu-ma la vale cu un conducator ceva mai speriat de atv.

Manastirea Tarnita

La coborare, undeva sub padure pe pajiste, vad cativa popandai, frumosi, drepti ca niste soldatei.
Am stat la panda cateva ore bune si dupa ce am exploatat la maximum Canon-ul meu de atunci am surprins cativa popandai curiosi iesiti in lumina soarelui de dupa-amiaza.

Popandaul (Citellus citellus)

Popandaul (Citellus citellus)
Popandaul (Citellus citellus)
Intre timp s-a oprit vantul si ziua racoroasa de dimineata a devenit una torida, obisnuita mai ales de 4-5 ani in Vrancea.
Bine ca era sezonul pepenilor!!!

Acum sa sa spun pe scurt povestea DHS-ului meu.
Am participat la o competitie intre muntomani, la Carpathian Adventure si cu aceasta ocazie am fost nevoit sa-mi achizitionez o noua bicicleta. Sfaturi am primit multe, dar bani nu erau pe masura, asa ca am decis sa-mi iau o bicicleta mai ieftina. Desi din nefericire n-am mai ajuns sa o folosesc in competitie si trecand peste faptul ca unii dintre concurenti ma priveau asa un pic uimiti, cum? eu vin sa concurez cu ei? cu asa ceva? pareau sa zica....., bicicleta este una destul de rezistenta, am facut cu ea vreo 2500 de km., pe drumuri numai de noi stiute, fara sa schimb nimic si m-am chinuit mult pana am reusit sa-i sparg janta pe spate.
Merita incercata!!!


Trimite aceasta postare prietenilor tai!


Alte articole asemanatoare:0 comentarii: