Tuesday, 1 November 2011

Toamna in Tara Barsei

In Tara Barsei si in mai ales in muntii ce o inconjoara gasim aproape toate speciile de animale salbatice si pasari care traiesc in Romania, asta numai daca avem suficienta timp, multa rabdare si echipament cat de bun.

Am reusit sa surprind cateva caprioare, o specie de pasare rapitoare de noapte, chiar si-un arici, cateva stoluri de pasari migratoare si multi grauri.

Corbul in ceata diminetii, The crow
The crow
Un corb la plimbarea de dimineata

Foarte greu am reusit sa fotografiez un pitigoi, nu stateau o clipa intr-un loc. Din pacate o crenguta ii acopera putin capul.

Pitigoiul motat in Romania
Pitigoiul motat

Caprioare Muntii Persani Wildlife romania
Cateva caprioare

O buna perioada de timp n-am aflat ce specia ar fi pasarea de mai jos. Un prieten mi-a araratat-o intr-o carte, se pare ca ar fi numita caprimulg si din cate spune el nici n-ar fi pozat-o cineva la noi in tara...

Bufnita Romania Muntii Persani
Caprimulgus

Arici noaptea
Ariciul, micul carnivor nocturn

Sticlete Postavaru

Sticlete Postavaru
Sticlete

Imediat dupa podul peste Raul Barsa spre comuna Feldioara, timp de cateva ore am urmarit un stol de pasari migratoare, care in drumul sau spre Tarile Calde. Pasarile isi fac ultimele provizii de hrana, profitand din plin de vremea calda. In stol sunt prigorii, grauri si multi nagati, asta daca am reusit sa le identific pe toate corect.

Stoluri de pasari calatoare Tara Barsei

Stoluri de pasari calatoare Tara Barsei

Stoluri de pasari calatoare Tara Barsei


Trimite aceasta postare prietenilor tai!


Alte articole asemanatoare: